INFO & PRIJZEN

Wat is lasercutting?

Lasersnijden of lasercutting is een bewerkingstechniek waarbij materialen in verschillende – soms zeer complexe – vormen gesneden worden. Naast snijden kan je met de laserstraal ook teksten en illustraties graveren. Lasersnijden gebeurt met een lasercutter of lasersnijmachine. Deze machine wekt een laserstraal op en stuur deze vervolgens via een computergestuurde laserkop over het materiaal heen.

Lasercutting is een bijzonder veelzijdige techniek die voor heel wat toepassingen en in verschillende sectoren gebruikt kan worden. HOSHII legt zich toe op creatieve lasercutting. Wij ontwerpen en produceren decoratieve items die je kan gebruiken als aankleding op je bruiloft of een andere gelegenheid, als decoratiemateriaal bij jou thuis of als marketing en promotiemateriaal voor jouw bedrijf.

Waar vind ik een overzicht van jullie aanbod en prijzen?

We werken steeds op basis van een productpakket, waarbij we alle items mooi op elkaar afstemmen. Individuele artikelen bestellen is helaas niet mogelijk.

Je kan kiezen uit één van onze voorgestelde pakketten met daarin onze meest populaire artikelen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een pakket samen te stellen met al jouw favoriete items. Alle pakketten starten vanaf € 150. Gedetailleerde info over mogelijkheden en prijzen vind je in onze Product Guides:

 • voor huwelijk of bruiloft, zie onze Wedding Guide
 • voor geboorte, communie, lentefeest of verjaardagsfeest van je kind, zie onze Mini Guide (coming soon)
 • voor onze mini zeepjes met gravure, zie onze Soap Guide
 • voor onze USB sticks en foto boxen voor professionele fotografen en videografen, zie onze USB Guide

Uiteraard kan je ook een kijkje nemen op onze portfolio pagina en onze Instagram account om voorbeelden te bekijken van items die we eerder al mochten maken.

Hoe kan ik een bestelling doorgeven?

Je kan bestellen via e-mail aan hello@hoshii.be.

Kan ik ook online via deze site bestellen?

HOSHII heeft geen webshop, we nemen alle bestellingen aan via e-mail.

Kan ik voorbeelden van lasercut items zien vooraleer ik mijn bestelling bevestig?

Je kan een afspraak boeken voor een bezoek aan ons atelier in Westerlo. Dan tonen we je met veel plezier voorbeelden van ons werk en beantwoorden graag we al jouw vragen.

Voor welke gelegenheden kan ik bij HOSHII terecht?

HOSHII geeft grote momenten in het leven extra magie met gepersonaliseerde styling & accessoires. Het thema huwelijk en bruiloft is onze specialisatie. Daarnaast werken we ook in thema’s als geboorte, afscheid, communie & lentefeest, etc. Je kan bij ons terecht voor uitnodigingen, aankleding voor ceremonie, feest, tafeldecoratie, bedankjes, en veel meer.

Is er een minimale bestelwaarde?

We hanteren een minimumwaarde van €150 per opdracht. Een opdracht omvat doorgaans ontwerp en productie van meerdere artikelen. We werken hiervoor met enkele vaste productpakketten of je kan een eigen pakket samenstellen met jouw favoriete items. Een opdracht kan ook één artikel omvatten dat we in grotere oplage produceren, zoals uitnodigingen of bedankjes. Je vindt een overzicht van onze pakketten en producten in onze verschillende Product Guides. Deze kan je downloaden via de links onderaan deze pagina.

Hoe verloopt het ontwerpproces?

We stellen je drie mogelijkheden voor: een gepersonaliseerd ontwerp op basis van onze Signature Styles, ontwerp op maat via onze Custom Design service of je kan ook een eigen ontwerp indienen.

1. Ontwerp op basis van onze Signature Styles

 • Keuze uit 7 verschillende stijlen in onze Signature Style Guide. Elke stijl heeft een eigen lettertype en vormgeving. Deze liggen vast per stijl en kan je niet wijzigen.
 • Mogelijkheid om een illustratie toe te voegen aan de stijl van jouw keuze. Deze illustratie kan ook jullie trouwlogo zijn, mits je dit in het juiste bestandsformaat (vector) kan aanleveren.
 • Jouw persoonlijke teksten verwerkt in het ontwerp.
 • 1 ontwerpvoorstel + 1 aanpasronde voor elk item in je bestelling.
 • Prijs: is inbegrepen in de prijzen vermeld in de Product Guide (zie downloads in de footer van deze pagina)

2. Ontwerp op maat via onze Custom Design service

 • Ontwerp op maat vanaf een blanco blad volgens jouw voorkeur qua stijl en vormgeving, weliswaar steeds in lijn met ons motto `there is beauty in simplicity`. 
 • Persoonlijk gesprek in ons atelier of via video call om jouw wensen voor het ontwerp te bespreken.
 • Twee unieke stijlvoorstellen.
 • 1 ontwerp per item op basis van jouw gekozen stijlvoorstel + 2 aanpasrondes voor elk item in je bestelling.
 • Prijs: € 245 (incl BTW) op basis van 3 dragers voor gravure.

3. Je eigen ontwerp indienen

 • Je levert ons jouw eigen ontwerp aan dat volledig klaar is voor lasercutting.
 • Prijs: inbegrepen in de prijzen vermeld in onze Product Guides (zie downloads onderaan deze pagina), mits aangeleverde bestanden voldoen aan de juiste specificaties voor lasercutting. 

Gedetailleerde info over bovenstaande 3 ontwerpprocessen vind je in onze Signature Style Guide.

Wat is de levertijd van mijn bestelling eens die volledig is bevestigd?

De tijd die nodig is voor het ontwerpen en maken van je bestelling is sterk afhankelijk van de aard van je bestelling, maar ook van het moment waarop je bestelt. Maart tot oktober zijn doorgaans erg druk omwille van het trouwseizoen. Voor kleinere pakketten is de levertijd doorgaans 3-6 weken. Voor grotere pakketten varieert de levertijd tussen 4-8 weken. 

Ik wil graag met HOSHII werken voor mijn bruiloft of de geboorte van mijn kindje. Hoeveel tijd vooraf neem ik best contact op?

HOSHII ontwerpt en produceert alles in eigen atelier, daarom is onze productiecapaciteit beperkt. Wil je zeker zijn van een plaats in de agenda, dan neem je best tijdig contact op. Voor een huwelijk raden we aan 4 tot 8 maanden voor de datum van jullie bruiloft contact op te nemen. Voor een geboorte contacteer je ons best rond week 24 van je zwangerschap. Dit betekent uiteraard niet dat je zo ver op voorhand al moet beslissen wat je exact wil bestellen. Eens jouw plek in onze agenda gereserveerd is, nemen we een 3-tal maanden vooraf contact met je op om je bestelling te noteren.

Hoe en wanneer betaal ik mijn bestelling?

Bij goedkeuring van de offerte ontvang je een voorschotfactuur voor 50% van de waarde van je bestelling.* Voor het saldo ontvang je een tweede factuur zodra je bestelling klaar is. Facturen kan je online of via overschrijving betalen. Nadat we jouw betaling(en) hebben ontvangen, kan je jouw bestelling ophalen of sturen we deze aan je toe via de pakketdienst van Bpost.

* Voor bestellingen met een waarde tot € 250 rekenen we het volledige bedrag aan in de factuur bij goedkeuring van de offerte.

Kan ik mijn bestelling zelf ophalen of laten leveren?

We raden aan om je bestelling zelf op te halen in ons atelier in Westerlo. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we in de meeste gevallen je bestelling ook laten leveren. We werken met de 24u pakketservice van Bpost. 

De leverkost berekenen we op basis van de grootte van je pakket. De prijs voor leveringen binnen Belgie start vanaf € 8,50 per pakket. Leveringen zijn verzekerd tot een waarde van € 500 per pakket. Bestellingen met een hogere waarde splitsen we op in meerdere pakketten.