fbpx

Je eigen ontwerp indienen

Kies je ervoor om een eigen ontwerp aan te leveren voor lasercutting door ons, hou dan rekening met onderstaande technische vereisten voor het bestand. Bestanden die hier niet aan voldoen, kunnen we mogelijks niet verwerken of deze vragen extra bewerking tegen meerprijs vooraleer we ermee aan de slag kunnen gaan. Werk je samen met een grafisch vormgever, geef onderstaande instructies dan zeker door aan die persoon.

 

  • We werken steeds op basis van een vectorbestand. Elk bestand dat je indient om te laten snijden en/of graveren dient vectorieel te zijn opgemaakt, bij voorkeur in .ai (Adobe Illustrator).

 

  • Zet alle teksten in je ontwerp om naar contouren (outlines) of lever de gebruikte lettertypes mee aan (.otf of .ttf).

 

  • Het ontwerp dient volledig in 1 kleur te staan en zonder kleurverloop (gradient). Zie ook de voorbeelden zoals onze Signature Styles.

 

  • Zitten er zowel elementen voor gravure als uitsnede in je ontwerp, zet dan alles voor gravure in zwart en de snijlijnen in rood.

 

Elk ontwerp gemaakt door een grafisch vormgever is auteursrechtelijk beschermd. Je hebt toestemming nodig van de auteur om zijn/haar ontwerp (deels) te laten reproduceren in lasercutting. Neem zeker contact op met de auteur van het grafisch werk vooraleer je ons bestanden doorstuurt.
foto - My Lights & Lines

Naast de vereisten waaraan je bestand moet voldoen, geven we graag ook enkele tips mee om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen bij het snijden en graveren.

 

  • Vermijd de combinatie van extreem dunne en extreem vette lijnen binnen 1 contour. We geven elke contour binnen een ontwerp een specifieke instelling qua laserkracht en lasersnelheid, dit om de gewenste intensiteit van gravure te bekomen. Heel dunne lijnen vragen een andere instelling dan heel dikke lijnen, daarom combineer je deze best niet in 1 contour. In geval de combinatie van hele dunne lijnen en hele dikke lijnen noodzakelijk is voor je ontwerp, zet deze dan in aparte contouren.

 

  • Vermijd grote volvlakken voor gravure. Deze zijn na gravure namelijk gevoelig voor beschadigingen zoals krassen. Ze zorgen ook voor heel wat fijn stof bij de productie. En toegegeven, we vinden ze zelf gewoon ook minder mooi.

 

  • Uitloop van het ontwerp over de randen is niet bij alle items mogelijk. Indien je dit effect wil gebruiken, contacteer ons dan vooraf om de mogelijkheden te bespreken.

 

  • Bij ontwerpen voor uitsnede, zoals naamkaartjes of een taarttopper, dien je rekening te houden dat elk ontwerp één geheel moet zijn met alle elementen aan elkaar ver- bonden. Voor de meeste lettertypes betekent dit dat je manueel verbindingen moet toevoegen. Verbindingen dienen ook `vet` genoeg te zijn voor voldoende stevigheid en stabiliteit. Voor fijnere lettertypes raden we aan om de stroke enkele punten te verhogen zodat de tekst vetter wordt. Heel fijne lettertypes zijn niet geschikt voor uitsnedes op klein formaat.

 

Bij vragen over bovenstaande instructies & tips kan je ons contacteren via e-mail of telefoon. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina. Je mag onze contactgegevens uiteraard ook doorspelen aan je grafisch vormgever.